Rijk worden met Adsense

Wil je slapend rijk worden? Met Google Adsense kun je als publisher heel makkelijk advertenties plaatsen op je website. Als een bezoeker op de advertentie klikt krijg je daarvoor een bedrag betaalt. Dit kan variëren van 1 cent tot wel 50 euro per klik. Als je een website bouwt met veel bezoekers kun je zo relatief makkelijk geld verdienen. Zelf terwijl je slaapt.

Wil je dit ook? Hier zijn de 7 stappen:

  1. Kies een onderwerp
  2. Bouw een website rondom dit onderwerp, WordPress.com is een prima optie om snel te beginnen
  3. Optioneel: kies een goede domeinnaam voor je website
  4. Schrijf elke week een nieuw artikel. Liefst een artikel dat mensen graag lezen
  5. Zodra je 10 bezoekers per dag hebt: meld je aan bij Adsense
  6. Plaats advertenties op je website – met mate
  7. Zoekmachineoptimalisatie en verder gaan met artikels schrijven. Zodra je €70 krijg je je eerste betaling

Onderwerp kiezen

Kies liefst een onderwerp waar je makkelijk en met goede zin elke week een degelijk artikel over kunt schrijven. Hobbies kunnen goede onderwerpen zijn, maar ook bepaalde niche onderwerpen waar je veel van weet of veel over wilt leren.

Financiële topics kunnen interessant zijn omdat de opbrengst in deze markt groter is. Uiteindelijk moeten er adverteerders zijn die geld stoppen in Google Adwords. Zo’n 70% van dit geld gaat naar de publisher, en zodra je een website online hebt ben je een publisher.

Website bouwen

Zoals hierboven al vermeld, WordPress.com is een prima mogelijkheid om snel te starten. Het is een hosted service, maar je kunt je hele site ook er ook downloaden om later de website zelf te hosten. Zelf hosten biedt een hoop meer mogelijkheden, maar daar hoef je in het begin niet van wakker te liggen.

Als je veel ervaring hebt met een ander content management system (CMS) zoals bijvoorbeeld Drupal, dan kun je dit natuurlijk ook gebruiken. Let wel, ik ben geen fan van closed services zoals Wix of Blogspot, omdat je er dan eigenlijk voor altijd aan vast zit.

Domeinnaam kiezen

Let wel, dit is niet noodzakelijk. Zeker in het begin kun je zonder. Maar zodra je een publiek voor je site hebt opgebouwd kan het goed zijn om dit te doen. Hangt ook samen met branding, logo en dat soort dingen die allemaal niet echt noodzakelijk zijn om geld te verdienen met Adsense.

Artikels schrijven

Artikels kun je ook laten schrijven, maar dat kost meestal geld. Het beste dus gewoon zelf doen. Als je later geld verdient met je website(s) kan het handig zijn om schrijvers in te schakelen om het geheel wat sneller uit te bouwen.

Artikels minstens 400 woorden. Maar het belangrijkste is dat je het onderwerp afdekt. Dat wil zeggen dat je genoeg informatie in je artikel hebt dat mensen die iets zoeken bij Google en op jouw site uitkomen het artikel ook echt helemaal lezen en niet meteen terugbouncen naar Google.

Aanmelden bij Google Adsense

Met 5 artikels op je site is de kans vrij klein dat je wordt geaccepteerd. Minstens een dozijn artikels. En zorg ook dat je al bezoekers hebt voordat je je aanmeldt.

Advertenties plaatsen

Advertenties goed plaatsen is een kunst op zich.

Je moet zeker ook proberen om zowel met text-only als met mixed ads te werken.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (of SEO) is mijn eigen specialiteit. Ik doe dit al sinds 2008 en ik heb mijn eigen tool hiervoor gebouwd: Rankshaper.

Als je WordPress gebruikt is daarnaast de Yoast SEO plugin sterk aan te raden.

Voor gevorderden

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen ben je al gauw minstens een half jaar verder. Maar dan heb je wel een eigen asset opgebouwd waarmee je elke dag geld verdient zonder dat je iets hoeft te doen.

Nu kun je gaan denken aan het uitbouwen van je project met bijvoorbeeld:

  • affiliate marketing
  • social media zoals Facebook en Twitter
  • mailinglist opbouwen

Je mag me ook altijd contacteren als je vast komt te zitten met iets, ik help je graag verder.

 

 

 

 

 

Leave a Comment