Investeren bij Bondora Go & Grow

6,75% rente met Bondora Go & Grow

Bij de meeste Nederlandse banken krijg je 0.1% rente op je spaarrekening, als je geluk hebt. Vaak staat de spaarrente zelfs nog lager. In landen zoals Zwitserland is er in sommige gevallen zelfs al sprake van negatieve rente. Wanneer je een spaarpotje voor noodgevallen hebt opgebouwd, raad ik je aan om je geld slim te investeren. Bijvoorbeeld in leningen bij Bondora Go & Grow. Dit is een bedrijf die het mogelijk maakt om te investeren in Peer-to-Peer-leningen. 

Het investeren in P2P-leningen gaat gepaard met risico’s, zoals ook het geval is bij beleggen in aandelen, vastgoed of cryptovaluta. Dit geldt dus ook voor investeren bij Bondora. Het Estse fintech bedrijf dat al een jaar of tien actief is met peer-to-peer leningen biedt sinds 2018 de mogelijkheid om met een vast rentepercentage te beleggen – en om op elk moment uit te stappen. Het opnemen van je spaargeld kost precies €1.

Is dit een interessante optie voor jou? 

P2P leningen bij Bondora

De voordelen van investeren bij Bondora Go & Grow

Dit zijn de voordelen van het investering bij Bondora Go & Grow:

 • Gegarandeerd rendement: 6.75% rente op jaarbasis;
 • Je kunt meteen uitstappen;
 • Lager risico dan de gebruikelijke P2P investeringen;
 • Je kunt je bestaande Bondora portfolio omzetten naar Go & Grow;
 • €1 opnamekosten, onafhankelijk van de grootte van je account;
 • Met €200 op je rekening verdien je die €1 al terug in een maand tijd;
 • Perfect geschikt voor beginnende investeerders;
 • Geen jaarlijkse managementkosten;
 • Je kunt toegang tot je Go & Grow rekening delen met anderen. 

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen aan het investeren bij Bondora Go & Grow:

 • Het rendement is lager dan actievere P2P investeringen, zoals bij bijvoorbeeld bij EstateGuru, Mintos, Twino en andere Baltische fintech bedrijven.
 • Bondora geeft je geld uit als leningen in Estland, Finland en Spanje. Als de economie instort in deze 3 landen is het waarschijnlijk dat mensen de leningen niet meer terug kunnen betalen.
 • Poetin zou Estland kunnen bezetten. Als je hier bang voor bent kun je beter beleggen in goud en Bitcoin.

Simpel rijk worden met Go & Grow

Zelf heb ik al een tijd geld geïnvesteerd bij Bondora. Ik heb dit nu zo opgezet dat het geld dat vrijkomt in de vorm van leningen en rentebetalingen automatisch wordt geïnvesteerd in Go & Grow. Ik heb dit gedaan om twee redenen:

1. Om mijn risico te verlagen;

2. Ik kan mijn investering op korte termijn eruit halen.

Op middellange termijn zie ik Go & Grow als een manier om het geld goed te laten renderen en tegelijk toch de mogelijkheid te behouden om het geld op andere manieren in te zetten, hierbij denkend aan de permanent portfolio strategie.

Daarnaast is Go & Grow ook een goede vorm van een cashflow investering. Met een investering van €80.000 kom je uit op €450 per maand. Zonder poespas en rompslomp. Dit is erg interessant in vergelijking met wat er allemaal komt kijken bij het (laten) verhuren vastgoed.

Als je het ook wilt proberen, kun je je hier aanmelden bij Bondora.