DEGIRO pakketten normaal of custody

Beleggen via DEGIRO

Beleggen via DEGIRO is beleggen vooral eenvoudig. Er zijn verschillende handige tools, waaronder een App. Beleggen kan bovendien in diverse markten, bij verschillende beurzen en met elk bedrag. Een rekening bij DEGIRO is gemakkelijk geopend. Het is misschien door deze eenvoud en het gebruiksgemak dat DEGIRO verschillende prijzen en awards heeft gewonnen. Het beleggingsfonds is opgericht in 2008 en behoort inmiddels tot de grootste online brokers van Nederland en Europa.

DEGIRO is in 2008 opgericht door vijf oud-medewerkers van BinckBank. In eerste instantie richtte het beleggingsfonds zich met name op de zakelijke markt. Vanaf 2013 kunnen ook particulieren beleggen bij DEGIRO. In de opvolgende jaren is het bedrijf hard gegroeid en uitgebreid naar andere landen. Doordat het een online beleggingsplatform is, zijn er geen kosten voor bijvoorbeeld filialen en kunnen de tarieven laag worden gehouden. Dat maakt beleggen via DEGIRO aantrekkelijk.

Tarieven voor beleggen via DEGIRO

DEGIRO is een zogenaamde online broker. Dit wil zeggen dat het een beleggingsplatform is dat zich online afspeelt. Dit geeft ontzettend veel gebruiksgemak voor beleggers. Toen DEGIRO in 2013 in Nederland startte als beleggingsfonds voor particulieren, boden ze tarieven die ver onder de toenmalige marktprijs lag. Ook nu nog hanteert DEGIRO prijzen die ver onder de prijzen liggen van andere beleggingsfondsen en banken.

voordelen beleggen via DEGIRO

Deze tarieven zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest: basic, active of trader. Verder hanteert DEGIRO tarieven op basis van gebruik, wat wil zeggen dat een belegger niet voor zaken betaalt die niet worden gebruikt.

Als je simpel rijk wilt worden, kies je gewoon voor de kernselectie van DEGIRO. We hebben zelf een korte tijd aan daytrading gedaan, maar dat is eigenlijk gewoon gokken. Als je niet tegen deze stress kunt of geen stress wilt, kun je er beter niet aan beginnen. Als je wel tegen de stress kunt, zijn er gemakkelijkere manieren om een hoger rendement te behalen! Lees hier meer over daytrading en hoge rendementen behalen.

Je kunt beter voor brede fondsen gaan. En bij DEGIRO kun je deze gratis aan- en verkopen, als je even goed op de voorwaarden hiervoor let

Kernselectie: Gratis fondsen van DEGIRO

Bij DEGIRO zijn er een aantal fondsen die je gratis kunt kopen en verkopen. Dit is erg handig voor de buy&hold strategie waar ik zelf een aanhanger van ben. Helaas verandert deze lijst regelmatig. Houd dit dus goed in de gaten. Dit kun je doen door “Tracker (Gratis)” te kiezen. Het is dan handig om de optie “Laat alleen Populaire producten zien” uit te zetten.

Beleggen via DEGIRO

Bij eenvoudengeld.nl vind je een mooi overzicht met alle informatie die je nodig hebt:

Inzicht in de Giro Kernselectie

DEGIRO kosten: Normaal of Custody account?

Hoe kan DEGIRO de prijzen zo laag houden voor beleggen via DEGIRO bij een normaal account? Deels komt dat door securities lending. DEGIRO custody of niet?

Wat is securities lending?

Bij een aantal fondsen kan DEGIRO de kosten voor het beleggen zo laag houden doordat ze de aandelen waarin men belegt weer uitleent aan derden. Dit noemt men ‘securities lending’. Een beleggingsfonds kan extra verdienen aan security lending, waardoor ze de tarieven aantrekkelijk laag kunnen maken. Deze manier van handelen brengt echter wel extra risico’s voor beleggers met zich mee.

Een nadeel is dat er door het beleggingsfonds risico kan worden genomen bij het uitlenen van effecten. Een ander nadeel is dat het kan gebeuren dat de uitgeleende aandelen niet worden teruggegeven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een faillissement van de lener van de aandelen.

Wanneer je liever niet wilt dat DEGIRO je aandelen uitleent, kies je voor het DEGIRO custody pakket. DEGIRO zal dan de effecten niet uitlenen aan derden. Dit pakket heeft minder risico, maar de kosten zijn iets hoger, met name bij het uitkeren van dividenden.

Eenvoudig platformpaketten DEGIRO normaal of custody

DEGIRO is een online beleggingsplatform. Ze hebben de intentie om het beleggen makkelijk te maken voor particulieren. Dit doen ze met behulp van verschillende tools, waaronder een handige App. Bovendien biedt DEGIRO uitgebreide beleggingsmogelijkheden, zoals het handelen in aandelen, obligaties, opties en futures, maar ook in CFD’s, beleggingsfondsen, turbo’s en trackers. Je kunt op erg veel beurzen handelen.

Daarnaast tracht DEGIRO een innovatief platform te zijn met wereldwijde mogelijkheden en lage tarieven. De prijzen en awards die DEGIRO heeft gewonnen reflecteren vooral dit gebruiksgemak en de eenvoud van beleggen bij DEGIRO.

Vergelijking met andere brokers

Beleggen bij DEGIRO wordt vooral gekenmerkt door het eenvoudige beleggingsplatform wat ze bieden, met overigens lage tarieven vergeleken met andere brokers. DEGIRO is in 2008 opgericht door oud-medewerkers van BinckBank en behoort inmiddels tot de grootste online brokers van Nederland en Europa.

DEGIRO kan de lage prijzen voor beleggen hanteren, omdat ze aan ‘securities lending’ doen. Hierbij worden aandelen uitgeleend aan derden. Dit brengt extra risico met zich mee voor de belegger, maar ook goedkopere prijzen. Je kunt ook kiezen voor een Custody pakket van DEGIRO, waarbij de effecten niet worden uitgeleend. Dit pakket heeft daarom hogere tarieven. Wil je liever niet dit extra risico lopen wat securities lending met zich meebrengt? Overweeg dan om via een andere online broker te gaan beleggen.

Verder lezen