Emigreren naar Frankrijk

Frankrijk, het land van de zomervakanties met strand, bergen, rust en prachtige uitzichten. Wie zou er niet willen wonen? Wil je naar Frankrijk verhuizen, bijvoorbeeld om te studeren in Parijs, dan heb je een geluk, vele Nederlanders zijn je al voorgegaan, probeer met hen in contact te komen, zij kunnen je op weg helpen.

Als je een huis wilt kopen in Frankrijk, houd er dan rekening mee dat je een hypotheek vergeleken met ongeveer 50% tot 70% van de waarde van het huis kunt krijgen. Voor een gunstige hypotheek, moet je minstens 183 dagen in Frankrijk wonen en werken (en dus ook belasting betalen). Tot die tijd, kun je vaak beter een huis huren. De Fransen zijn beleefde mensen, die trots zijn op hun taal. Ze waarderen het erg als je ze in het Frans toespreekt. Zelfs al is het enigszins klunzig, dan vinden ze dat toch fijner dan dat je in het Engels converseert.

De cultuur, een hele verandering vergeleken met ons land

De cultuur in Frankrijk is anders dan in Nederland, Fransen zijn over het algemeen verknocht aan hun familie, en zullen niet snel kwaad over iemand spreken. Houd hier rekening mee als je met de Fransen omgaat. Als je je aan de Fransen aanpast, zul je zien dat de meesten je graag te woord staan of ergens mee helpen. Het is daarom goed om de taal te gaan leren, het kan zijn dat je graag een taal leert maar het kan je ook veel moeilijkheden opleveren als je een andere taal moet gaan leren.

Het beste is het om gewoon te emigreren naar Frankrijk en hier met andere mensen te gaan praten. In het begin is dat heel verwarrend maar na verloop van tijd ga je de woorden herkennen en ga je vanzelf de spreektaal goed leren. Je leert dus de taal in de praktijk spreken en dan ben je helemaal aangepast aan de Fransen. Je kunt op deze manier met hen communiceren als de beste en als je het een keer niet weet, dan vraag je hen toch om advies, ze helpen je graag zeker nu je zelf ook een echte Fransman bent geworden.

Ga je het overleven?

De keuze die je gaat maken is nogal onverwacht misschien voor een groot aantal mensen. Als je wilt gaan emigreren naar Frankrijk kan dat voor mensen in jouw directe omgeving een enorme klap zijn. Denk eens aan de mensen waar je mee werkt, zij moeten je gaan missen, er komt een nieuwe collega, allemaal stappen voor jezelf en voor anderen die even wennen zijn. De vraag is alleen ga je het overleven als je gaat emigreren naar Frankrijk?

Denk zelf eens aan de mogelijkheden en hetgeen je wilt gaan doen in dat land. Waarom ga je eigenlijk? Deze vraag zullen veel mensen je gaan stellen, denk daar daarom vooraf goed over na zodat mensen je niet om kunnen praten. Als je namelijk zelf wilt gaan emigreren naar Frankrijk moet je dat doen. Je leeft toch maar een keer en je moet hier lekker van gaan genieten. Als je het klimaat daar beter en fijner vindt dan in ons land, dan zal niemand je tegenhouden, je moet doen waar jij je goed bij voelt.

Emigratie Checklist

Als u besluit naar Frankrijk te emigreren heeft u genoeg aan uw hoofd. Wij hebben voor u een emigratie checklist gemaakt om te zien wat er onder meer belangrijk is aan het vertrek uit Nederland.

La France, prachtig land. Geweldige natuur en als je geen vegetariër bent is het ook op culinair vlak allemaal erg leuk. Er zijn veel mensen die eraan denken om ooit in Frankrijk te gaan wonen.

Emigreren: WAO en Pension

WAO en pensioen worden gewoon doorbetaald als je WAO hebt opgebouwd. Als je nog geen 67 bent houdt je WAO opbouw wel zeer waarschijnlijk op. Dat is wel iets om op te letten.

Verhuizen naar Parijs

Als je van plan bent om in Parijs te gaan wonen is het handig om toch eerst even de tijd te nemen om een woning te zoeken, het kan dan handig zijn om een goedkoop hotel in Parijs te pakken omdat het niet eenvoudig is om snel iets te vinden.