tips om rijk te worden

Snel rijk worden

Als je van 9 tot 5 op kantoor zit en dingen doet die je baas je zegt dat je moet doen, is de kans vrij klein dat je rijk wordt. Bovendien wordt je hier niet gelukkiger van. Als je rijk wilt worden, moet je iets ondernemen. Sparen is een goede manier om geld te verdienen met geld. Maar van sparen wordt je niet rijk. Beleggen is een betere mogelijkheid. De kans bestaat natuurlijk wel dat je je geld (of een deel ervan) kwijtraakt, maar als je het slim aanpakt kun je er op termijn een hoop geld mee verdienen. Maar ook dat wordt vrij moeilijk als je per maand €2000 netto verdient. Dus… Hoe kan ik rijk worden?

Rijk worden is een kunst. Snel rijk worden is geluk hebben. Hier een aantal tips die je snel op weg kunnen helpen.

Eigen bedrijf beginnen

Je gaat niet rijk worden door voor je baas te blijven werken. Als je rijk(er) wilt worden, zul je echt een eigen bedrijf moeten beginnen of iets moeten opzetten. Als je snel rijk wilt worden, moet je hier zeker niet lang mee wachten.

Beleg in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een van de beste manieren om rijk te worden. Het is echter een grote investering. Je hebt er dus vermogen voor nodig. Je kunt echter maandelijkse huurinkomsten verdienen aan je investering, terwijl de waarde van het vastgoed door de jaren heen stijgt.

Extra geld verdienen

Het is heel belangrijk om naar je actieve inkomen extra geld te verdienen. Internet biedt hier goede mogelijkheden voor, maar in sommige gevallen is het ook goed om ander werk te vinden waarmee je meer verdient. Als programmeur  in dienst kun je bijvoorbeeld vrij makkelijk €3500 bruto per maand verdienen. Als je zelfstandig aan de slag gaat, kun je als je goed bent snel het dubbele binnenhalen. Het vereist wel lef om die stap te maken. Maar als je rijk wilt worden, moet je lef hebben en risico’s durven nemen.

Hoe kan ik rijk worden?Ook als je geen programmeur bent, maar je bent wel handig met computers en websites kun je op termijn veel geld verdienen. Je moet je dan wel specialiseren in iets en daar ook echt goed in worden. Bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie of webshops. Of door geld te verdienen met advertenties op websites.

Je kunt ook extra geld verdienen door gewoon minder uit te geven. Als je elke maand €200 minder uitgeeft, bijvoorbeeld omdat je je auto verkoopt, heb je dus ook €200 netto per maand extra over. Dat is 2400 euro paar jaar. Als je dat in 2011 in Bitcoins of Tesla had belegd, was je nu al bijna miljonair geweest. Maar ook nu nog kun je deze €200 slim beleggen. Heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld door het automatisch te beleggen.

Rijk zonder geld

rijk-met-een-fiets

Een hele andere aanpak om snel rijk te worden, is je definitie van rijk aanpassen. Het is een kwestie van omdenken. Kwestie van psychologie.

 

Je hebt geen dikke BMW en een grote villa nodig om je rijk te voelen. Je kunt ook lekker op de fiets op stap gaan. Goede vrienden zijn erg belangrijk om je rijk te voelen. Door minder te werken en meer te genieten van het leven kun je jezelf ook rijk voelen. Dit geeft vrijheid.

Op geldloos.nl vind je een hoop meer van zulke tips.

Tips om snel rijk te worden

Wil je meer inspiratie hoe jij rijk kunt worden? Lees dan de volgende inspirerende blogs eens door.