Spaarrekeningen vergelijken

Spaarrekeningen bieden verschillende mogelijkheden, qua rente, vast of variabel en looptijd. In vergelijking met beleggen is sparen een heel stuk zekerder. Het is dus verstandig om niet je hele vermogen in aandelen, obligaties en andere risicovollere zaken te steken. Sparen heeft ook het voordeel dat je precies weet hoeveel geld je gaat hebben over een bepaalde periode. Rente van spaarrekeningen vergelijken is wel verstandig, rentepercentages kunnen sterk verschillen. Tot wel 1%, en dat is wel erg veel in deze tijd van lage rentestanden.

Spaarrekeningen vergelijken: handige tool

Hier een handige tool om spaarrekeningen te vergelijken.

Verschillende aanbieders van spaarrekeningen

Bij Zwitserleven denk je niet direct aan spaarrekeningen voor iedereen, maar dat is tegenwoordig wel het geval. Knab is een voor Nederlandse begrippen vrij moderne bank.
Nationale-Nederlanden is vooral bekend van verzekeringen, maar biedt ook vrij goede rentepercentages aan. NIBC Direct is onbekend, maar zeker niet onbemind.

Zowel de ASN Bank als de Triodos Bank bieden ethische spaarrekeningen aan. Vooral bij Triodos wordt er nadruk gelegd op het investeren in groene en duurzame bedrijven. De rente is er dan ook vrij laag.

Rabobank is natuurlijk een erg bekende naam.

rente spaarrekeningen vergelijken

Spreiding van spaargeld

Als je meer dan 100,000€ wilt sparen is het verstandig om je geld bij méér dan 1 bank te plaatsen. Op die manier is je geld veiliger vanwege de EU bankgarantie. Het kan zelfs verstandig zijn om voor méér dan 1 land te kiezen – bijvoorbeeld door een spaarrekening te openen in Duitsland. Of bij een Engelse bank als Lloyds, waarbij je ook makkelijk een rekening kunt openen vanuit Nederland.

Beleggen of sparen?

Als je je geld voor lange termijn kunt missen is het eigenlijk bijna altijd verstandiger om je geld niet op een spaarrekening met lage rente te laten staan. Beleggen is vol risico maar als je het rustig en doordacht aanpakt levert het een veel beter rendement op. Vergelijk hier beleggingsrekeningen.