Beleggen met kleine bedragen

Heb jij ook het beeld dat beleggers rijke personen zijn met enorme bedragen om te investeren? Dit is niet gek. De bekendste belegger is wellicht Warren Buffett, die tevens een van de rijkste personen ter wereld is. Toch is dit beeld niet terecht. Ook met kleine bedragen kun je eenvoudig beleggen. Dit is juist een perfecte manier om met weinig geld gemakkelijk geld te verdienen. Er zijn geweldige mogelijkheden om te beleggen met zowel een hoog beginbedrag als een laag beginbedrag. Zelfs met kleine bedragen kun je een hoog rendement behalen. Wat is de beste manier om kleine hoeveelheden geld te beleggen?

Beleggen met weinig geld: wees consistent

Je kunt met zowel hoge bedragen als kleine bedragen beleggen. Wat is een zogenaamd ‘klein beleggingsbedrag’?

Voor sommigen is dit €10 per week en voor anderen €125 per week. Dit bedrag hangt af van de hoeveelheid geld dat je maandelijks overhoudt. Ongeachte de hoogte van het bedrag dat je kunt beleggen: Doe het gewoon! Durf het aan en neem de stap, want hoe eerder je begint, hoe meer winst je kunt genereren. Je hoeft niet wekelijks een bedrag te beleggen; het kan ook maandelijks zijn. Het is belangrijk om regelmatig en op consistente basis geld opzij te leggen om te beleggen.

Hier ligt meteen de onderliggende gedachte achter de mogelijkheden van beleggen met weinig geld: Je moet actie ondernemen. Ga ervoor! Veel mensen denken dat beleggen met een inleg van €5 geen zin heeft, maar beginnen met beleggen met kleine bedragen kan in de toekomst juist geweldige winsten opleveren.

Wanneer je namelijk:

  1. Consistent goed belegd;
  2. Elke maand een laag bedrag belegd;
  3. Je winsten genereert;
  4. En deze winsten vervolgens weer opnieuw belegd.

Dan kan het lage bedrag waarmee je bent begonnen na 30 jaar zijn uitgegroeid tot honderd duizenden euro’s. Simpelweg doordat de belegging constant is gedaan en er elk jaar winst is gemaakt, waardoor het totale bedrag waarmee er is belegd elk jaar is gegroeid. Deze groei is procentueel. De procentuele groei is constant waardoor de absolute winst elk jaar hard is gestegen.

Waar wacht je dus nog op? Begin snel met het investeren van kleine bedragen zodat je over 10, 20 of 30 jaar moeiteloos een klein fortuin hebt opgebouwd.

Investeren in Bitcoins

Er is ook een andere manier van beleggen met kleine bedragen, namelijk door kleine bedrag te investeren in Bitcoins. Dit is de bekende cryptomunt. Wat is de eenvoudigste manier om in Bitcoins te investeren? Simpel: door het gewoon te doen. Je kunt gemakkelijk online Bitcoins kopen. Lees hier hoe je eenvoudig Bitcoins kunt kopen met iDeal.

Bitcoins kun je zien als een alternatieve manier van beleggen. Het is erg populair en de winsten schijnen erg hoog te kunnen worden. De software voor Bitcoin is in 2009 ontworpen door Satoshi Nakamoto, wat overigens een schuilnaam is. De blockchain software wordt in stand gehouden doordat het wereldwijd op duizenden computers is geïnstalleerd. Iedereen kan thuis op de computer Bitcoins aanmaken.

Het systeem kent een maximaal aantal Bitcoins van 21 miljoen. Hoe meer Bitcoins er worden aangemaakt, hoe hoger de prijs van de munt wordt. De munten worden aangemaakt en verkocht in de blockchain. Er is dus geen overheidscontrole. Bitcoins worden niet gecontroleerd door bijvoorbeeld de Nederlandse Bank of de AFM. Dit kan een risico vormen wanneer het gehele systeem instort. Dit is meteen het belangrijkste argument tegen het investeren in Bitcoins.

Maar een goede investeerder weet: Hoe meer risico, hoe hoger het rendement.

Hoe koop je Bitcoins?

Het kopen van Bitcoins is erg makkelijk. Allereerst is er een ‘wallet’ nodig. Dit is een digitale portemonnee voor Bitcoins. Erkleine bedragen investeren in bitcoin kan een wallet worden aangevraagd bij bijvoorbeeld blockchain.info. Particulieren kunnen zich bij een Bitcoin exchange aansluiten. Hier worden euro’s ingeruild voor Bitcoins. Bij een Bitcoin exchange kun je onder andere Bitcoins  betalen met iDeal.

Enkele Nederlandse platforms waar Bitcoins kunnen worden gekocht en verhandeld, zijn Bitonic, Bitmymoney, AnycoinDirect en BTC Direct. Er is geen Nederlands reguleringsplatform waarbij deze bitcoinbedrijven zijn aangesloten, maar het gaat hier om zelfregulering.

Voor elke transactie wordt er een bedrag in procenten ingehouden. Je hoeft niet een hele Bitcoin te kopen, maar je kan ook beleggen in een deel van een Bitcoin.

Beginnen met beleggen in Bitcoins

Ondanks dat er sprake is van onzekerheid, zelfregulering en een openlijke afkeer van de overheid en de AFM, wordt de Bitcoinmarkt steeds meer geaccepteerd. Er zijn zelfs grotere beleggingsbanken die mogelijkheden geven voor het beleggen in Bitcoins, zoals BinckBank.

Steeds vaker zijn er berichten over personen die enkele jaren geleden een klein bedrag hebben belegd in Bitcoins en nu Bitcoin miljonair zijn. Er gaat zelfs verhalen de ronde dat deze Bitcoin miljonairs elkaar regelmatig ontmoeten. Er zijn steeds meer mogelijkheden om met Bitcoins producten te kopen of rekeningen te betalen. Toch is er nog steeds sprake van rijkdom in een cryptomunt en niet in een echte valuta.

Het investeren in Bitcoin is toch een spannende belevenis. Je gaat mee met de toekomst en keert je af van de traditionele manieren om geld te investeren. Past dit bij je? Neem jij graag risico’s met de kans op hoge rendementen? Dan is het investeren van kleine bedragen in Bitcoins wellicht wat voor jou.

Wacht niet te lang, maar ga beginnen met beleggen met kleine bedragen.