Beleggen met kleine bedragen

Waarom wordt er gedacht dat er met kleine bedragen niet kan worden geïnvesteerd of belegd? Deze gedachte is gebaseerd op een verkeerde manier van denken. Er zijn geweldige mogelijkheden om te beleggen met zowel een hoog beginbedrag als een laag beginbedrag. Zelfs met kleine bedragen kan er rendement worden behaald. Wat is de beste manier om kleine hoeveelheden geld te beleggen?

Beleggen met weinig geld

Wat is een zogenaamd “klein bedrag”?

Voor sommigen is dit €10 per week en voor anderen €125 per week. Ongeachte de hoogte van het bedrag dat er eventueel kan worden belegd: doe het gewoon! Durf het aan en neem de stap, want hoe eerder er wordt begonnen, hoe meer winst er kan worden gegenereerd. Er hoeft niet wekelijks een bedrag te worden belegd; het kan ook maandelijks zijn. Het is belangrijk om regelmatig en op consistente basis geld opzij te leggen om te beleggen.

Hier ligt meteen de onderliggende gedachte achter de mogelijkheden van beleggen met weinig geld: Er moet actie worden ondernomen. Veel mensen denken dat beleggen met een inleg van €5 geen zin heeft, maar beginnen met beleggen met kleine bedragen kan in de toekomst juist geweldige winsten geven.

Wanneer er namelijk consistent goed wordt belegd, elke maand een laag bedrag wordt belegd, winsten worden gemaakt en deze winsten weer opnieuw worden belegd, kan het lage bedrag waarmee er is begonnen na 30 jaar zijn uitgegroeid tot honderd duizenden euro’s. Simpelweg doordat de belegging constant is en er elk jaar winst wordt gemaakt, waardoor het totale bedrag waarmee er wordt belegd elk jaar groeit. Deze groei is procentueel. De procentuele groei is constant waardoor de absolute winst elk jaar hard zal stijgen.

Investeren in Bitcoins

Er is ook een andere manier van beleggen met kleine bedragen: Investeren in Bitcoins. Het is een bekend cryptomunt. Wat is de eenvoudigste manier om in Bitcoins te investeren? Simpel: door het gewoon te doen. Er kan gemakkelijk online Bitcoins worden gekocht.

Bitcoins kunnen worden gezien als een alternatieve manier van beleggen. Het is erg populair en de winsten schijnen erg hoog te kunnen worden. De software voor Bitcoin in in 2009 ontworpen door Satoshi Nakamoto, wat overigens een schuilnaam is. De blockchain software wordt in stand gehouden doordat het wereldwijd op duizenden computers is geïnstalleerd. Iedereen kan thuis op de computer Bitcoins aanmaken.

Het systeem kent een maximaal aantal Bitcoins van 21 miljoen. Hoe meer Bitcoins er worden aangemaakt, hoe hoger de prijs van de munt wordt. De munten worden aangemaakt en verkocht in de blockchain. Er is dus geen overheidscontrole. Bitcoins worden niet gecontroleerd door bijvoorbeeld de Nederlandse Bank of de AFM. Dit kan een risico vormen wanneer het gehele systeem instort. Dit is meteen het belangrijkste argument tegen het investeren in Bitcoins.

Hoe koop je Bitcoins?

Het kopen van Bitcoins is erg makkelijk. Allereerst is er een ‘wallet’ nodig. Dit is een digitale portemonnee voor de Bitcoins. Er kan een wallet worden aangevraagd bij bijvoorbeeld blockchain.info. Particulieren kunnen zich bij een Bitcoin exchange aansluiten. Hier worden euro’s ingeruild voor Bitcoins. Bij een Bitcoin exchange kunnen de Bitcoins worden betaald met bijvoorbeeld iDeal.

Enkele Nederlandse platforms waar Bitcoins kunnen worden gekocht en verhandeld, zijn Bitonic, Bitmymoney, AnycoinDirect en BTC Direct. Er is een Nederlands reguleringsplatform waarbij deze bitcoinbedrijven zijn aangesloten, maar het gaat hier om zelfregulering.

Voor elke transactie wordt er een bedrag in procenten ingehouden. Er hoeft niet een hele Bitcoin te worden gekocht, maar er kan ook worden belegd in een deel van een Bitcoin.

Beleggen in Bitcoins wordt steeds meer geaccepteerd
Ondanks dat er sprake is van onzekerheid, zelfregulering en een openlijke afkeer van de overheid en de AFM, wordt de Bitcoinmarkt steeds meer geaccepteerd. Er zijn zelfs grotere beleggingsbanken die mogelijkheden geven voor het beleggen in Bitcoins, zoals BinckBank.

Steeds vaker zijn er berichten over personen die enkele jaren geleden een klein bedrag hebben belegd in Bitcoins en nu Bitcoin miljonair zijn. Er gaat zelfs verhalen de ronde dat deze Bitcoin miljonairs elkaar regelmatig ontmoeten. Er zijn steeds meer mogelijkheden om met Bitcoins producten te kopen of rekeningen te betalen. Toch is er nog steeds sprake van rijkdom in een cryptomunt en geen echte valuta.