Internationaal verhuizen

Als u gaat emigreren heeft u al genoeg aan uw hoofd. Het kan dan een goed idee zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen hiervoor maar het is zeker geen noodzakelijkheid. Ik ben zelf al vrij vaak internationaal verhuisd en ik heb nog nooit een verhuisservice ingeschakeld. Maar met de jaren heb ik natuurlijk wel een hoop meer spullen (en aanhang) verzameld. Behalve spullen is het ook goed om speciale aandacht te besteden aan huisdieren en kinderen.

Internationaal verhuizen: tips

Hier een paar tips:

  • Maak een overzicht van je spullen, als je toevallig al een inboedellijst gemaakt had voor je inbedoelverzekering ben je een stuk sneller klaar.
  • Als je niet veel spullen hebt en niet al te ver gaat, bijvoorbeeld naar België of Duitsland kun je misschien al alles zelf met de auto doen.
  • Als je een auto gaat huren is het slim om de auto dezelfde plek terug te brengen. Er zitten vaak hoge kosten aan het achterlaten van een auto in een ander land. Je kunt eventueel nog iemand anders opgeven om te rijden (kost een paar euro extra per dag) zodat je niet zelf meteen terug hoeft te rijden.
  • Als je buiten de EU gaat verhuizen is het verstandig om door te nemen of je alles wel mee mag nemen, dit geld natuurlijk vooral voor huisdieren.
  • Ook binnen de EU is het verstandig om een dierenpaspoort te regelen voor je beestjes, kijk ook hoe het zit met inentingen en dergelijke.
  • Binnen de EU mag je auto 6 maanden lang op de bestaande verzekering in het andere land staan. Op die manier heb je de tijd om een goedkope autoverzekering in je nieuwe woonland te vinden.

Container huren voor verhuizing buitenland

Als je een hoop spullen hebt kan het een idee zijn om een container te huren.