Lender en Spender

Lender & Spender: P2P beleggen in Nederland

Met Lender & Spender kun je een aantrekkelijk rendement behalen op je investering. Heb je een besteedbaar vermogen beschikbaar om te beleggen? Via Lender & Spender kun je beleggen in Peer-to-Peer leningen (P2P-leningen). Op deze manier kun je als particulier investeren in leningen aan het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dit is een manier voor het mkb om een lening te kunnen afsluiten. En het is voor jou als investeerder een aantrekkelijke manier om een goed rendement te behalen op je vermogen. Jij bent de uitlener (Lender), en het mkb is de ontvanger (in dit geval de Spender).

Lenen en uitlenen bij Lender & SpenderBeleggen bij Lender & Spender

Lender & Spender is een soort crowdfunding voor particulieren. Je belegt in bedrijven die geld nodig hebben, vaak voor bepaalde projecten. In het leenproces is een belangrijke schakel er tussen uit gehaald: de bank. Dit betekent een voordeel voor beide partijen.

De lener kan gemakkelijker een broodnodige lening ontvangen tegenover een aantrekkelijke rente. In deze tijd geven banken niet zo snel meer leningen uit aan bedrijven. Daardoor is het voor het mkb moeilijker om de financiering voor investeringen te kunnen rondkrijgen. Dat is jammer.

Aan de andere kant kan de belegger een aantrekkelijke rente ontvangen op zijn belegging door te investeren in P2P-leningen. Met de historisch lage spaarrente op vermogen, kun je beter iets met je geld doen dan het op een spaarrekening laten verstoffen. Voor beleggers is beleggen in P2P-leningen daarom een steeds aantrekkelijkere optie.

Er zijn verschillende partijen actief op de Nederlandse markt van P2P-leningen. Bondora is bijvoorbeeld een grote speler, maar ook Mintos en Funding Circle. Lender & Spender is een nieuwe speler op de Nederlandse P2P markt. Bij Lender & Spender kun je momenteel een lening ontvangen met een rente van 5% tot 7%. Lender & Spender is met name aantrekkelijk bij leningen tussen de €5000 en €15.000. Een interessante optie dus voor het afsluiten van een lening!

Lender & Spender: Crowdfunder voor bedrijven

Iedereen kent tegenwoordig het concept van crowdfunding. Crowdfunding is een alternatieve manier voor bedrijven om financiering te krijgen. Als belegger kun je geld uitlenen via Lender & Spender. En als lener kun je er een lening afsluiten. Omdat het een soort crowdfunding is, betekent dat een lening van bijvoorbeeld €20.000 kan bestaan uit 20 uitleners die elk €1000 financieren. Het is dus een slimme optie om slim te beleggen.

Investeren bij Lender & Spender

Kosten van beleggen bij Lender & Spender

Het is bij beleggen én bij het afsluiten van leningen altijd aan te raden om vooraf de kosten goed te controleren. Bij Lender & Spender betaal je als lener natuurlijk rente over het geleende bedrag. Daarnaast betaal je ook kosten voor het afsluiten van een lening. Maar Lender & Spender is hierin erg transparant

Kosten van een lening bij Lender & Spender

Let goed op de kosten van het lenen bij Lender & Spender. Je betaalt bij hen de rente over het geleende bedrag, maar ook afsluitkosten. Dit zijn geen kosten voor het afsluiten van een krediet bij adviseurs. Dit zijn kosten die de kredietverstrekker vraagt. Daarom is deze vorm van afsluitkosten wel toegestaan.

Je kunt gemakkelijk berekenen hoeveel een lening bij Lender & Spender je gaat kosten. Ze zijn daarin erg transparant. Zie hieronder een voorbeeld.

Kosten Lender en Spender

Beleggen bij Lender & Spender

Wanneer je vermogen beschikbaar hebt om te beleggen, is het zeker interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden die Lender & Spender kan bieden. Bij Lender & Spender beleg je in P2P-leningen. En daar kun je een aantrekkelijk rendement op behalen.

Het mooie aan beleggen in P2P-leningen, is dat het niet uitmaakt hoe hoog je vermogen is. Met een vermogen van €500, €1000, €5000, €10.000, €15.000 of hoger kun je prima beleggen in P2P-leningen. En daarvoor heeft Lender & Spender een prima platform.

Bij Lender & Spender betaal je als belegger 1% aan kosten per jaar. Deze kosten worden ingehouden op het rendement dat wordt uitgekeerd. Hier gaat ook een bepaald risico mee gepaard. Realiseer je als belegger hierbij dat dit type belegging niet valt onder het depositogarantiestelsel van de Europese Unie, waar spaargeld wel onder valt. Aan de andere kant verdampt je spaargeld op een spaarrekening, en kun je meer geld verdienen met beleggen.

Met beleggen bij Lender & Spender kun je een netto rendement behalen van meer dan 4%. Beleggen in P2P-leningen is er erg toegankelijk, transparant en goed te begrijpen, en daarmee beter dan beleggen in bijvoorbeeld aandelen op de beurs.

Is dit iets voor jou? Kijk dan eens naar de opties van beleggen in een P2P-lening bij Lender & Spender.

Verder lezen

Mintos versus Lender&Spender: Primus inter pares?