Señor Simpel Rijk

simpel rijk gaat over financieel minimalisme. Vanuit onze eigen ervaring schrijven we hoe je rijk kunt worden. Hoe weet je of je rijk bent? Onze simpele definitie:

De som van je maandelijkse passieve inkomen is groter dan al je maandelijkse uitgaven.

Als jij met minder dan €500 per maand kunt rondkomen en je hebt bijvoorbeeld een website waar je zonder dat je er tijd in hoeft te steken €500 mee verdient ben je rijk: vrijheid.

Dus als je nog niet zover bent, om dit te bereiken:

  1. Sparen, minder uitgeven
  2. Passief inkomen opbouwen

Financiën en minimalisme

Op deze site vind je tips over hoe je geld kan beleggen en hoe je  rijk kunt worden. Eén van de belangrijkste zaken is sparen, niet per se bij de bank, maar de mogelijkheid creëren om geld opzij te leggen. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om zo min mogelijk te lenen.

Verder schrijven we ook over gerelateerde zaken, zoals minimalisme en geldzaken zoals de beste bankrekeningen anno 2018, hoe je kunt leven met minder dan 100 spullen, hoe je je administratie helemaal online kunt doen.

Geen beleggingsadvies

We zijn geen professionele beleggingsadviseurs en op simpel rijk vind je dan ook geen nauwkeurig beleggingsadvies. Je moet voor jezelf bepalen waar je je geld in investeert.

simpel rijk is een project van Stefan Sanders. We waren al erg goed in beleggen op 4VWO begin jaren 90. Helaas was het slechts een computerspelletje toen. Een paar jaar later waren er een paar beleggingsfondsen. Pas veel later experimenten met direct beleggen via Interactive Brokers.

In 2011 kreeg ik van verschillende vrienden te horen dat ik Bitcoin moest kopen. Uiteindelijk pas in 2013 gedaan, vroeg genoeg om een deel ervan om te zetten in vastgoed.